Friends

Jag har inte speciellt mycket ro till att skriva just nu. Har försökt knappa ner några rader om mitt mående i flera dagar men det blir suddsuddsudd på en gång. Känns värdelöst att skriva. Men snart går det över. Det gör det jämt.

Något som har gått runtrunt i hjärnkontoret dom senaste dagarna är att jag känner mig som världens jävla rövhål som har så svårt att hålla kontakten med mina vänner. Seriöst! Ibland kan det gå veckor utan att jag hör av mig till någon. Det är dels för att jag trivs med att vara själv, dels för att jag har så jävla svårt för att komma till skott. Det känns tomt ibland. Känns ensamt. Samtidigt vet jag att jag har satt mig själv i den här sitsen och jag förstår varför andra inte hör av sig till mig så mycket; Jag är för velig, för tråkig och för dålig på att hitta på spontana saker med mina vänner. Det blir oftast nej från min sida, trots att jag innerst inne VILL. Tro ingenting annat; JAG VILL. Men i såna lägen känns det precis som att det sitter en annan människa i mitt huvud och bestämmer, säger nej till allting. Det är något som kommer automatiskt. Jag ska bli bättre, jag lovar! Jag ska jobba med det här på KBT´n. Det kommer inte gå på en dag. Men jag hoppas att ni förstår, eller, försöker förstå i alla fall. Det räcker för mig.





Om jag inte hade haft min underbara familj, mina vänner och min pojkvän så kan jag se framför mig att jag hade blivit en sån där galen kattkvinna. Hade stängt in mig helt och hållet med mina katter. Löst korsord och snöat fast i enformiga rutiner och beteenden och aldrig någonsin kommit ut. Jag kan fan se det.

Hur som helst. Ni ska ha ett stort tack alla som läser och kommenterar! Det är så roligt att få respons av er. Ni är bäst!


Videoblogg nummer 4!

(Videon på kängkillen (den som känner igen honom får en autograf av mig) är INTE hämtad från youtube eller liknande, utan jag fick ett video MMS igår kväll, man har väl fans, liksom)
Nu blev det mycket ")" MEN SE OCH NJUT!!!


Utmaningar

Genom pole dancen har många dörrar öppnats för mig. Det började med att jag fotade studions kläder. Sofia blev så nöjd att hon bad mig fota hennes familj, fler bilder till hemsidan osv. Idag fick jag ett nytt mail från henne då hon frågade om jag ville fota i helgen på Rock The Pole, även de bilderna ska upp på hemsidan. Hon frågade även om jag ville göra en målning i studion eftersom hon har sett mina tidigare målningar. Sist men inte minst har jag blivit tillfrågad av en tjej i klassen att skriva ett informationsblad om en produkt som tar bort celluliter då hon jobbar med sådant men inte kunde skriva själv.

KUL KUL!!!!:)

Ryggraden

Tydligen så har min ryggrad börjat sticka ut igen. Tommi påpekade det igårkväll. Det är nu, när jag ser det på bild som jag faktiskt inser att det ser jävligt osmakligt ut. Hej underhudsfett? Vart är ni?


Lyssna!

Här får ni ett smakprov på Tommis nya låtar


Tönten har talat

ÅH jag ville också vara på bok och biblioteksmässan i Göteborg för fan! Förra året var grymt och detta år måste ha varit ännu grymmare.. Filip & Fredrik, Håkan Hellström.. blablabla jag dör av ångest.


Pole Art!

Sjukaste och häftigaste jag varit med om. Fan vad grymma alla tjejer var som tävlade!!

Här är vinnaren:



Min favorit var Janine (stava?) Butterfly, men hon var inte med och tävlade.



Förra årets vinnare var också riktigt jävla grym:





Skriver mer om allt senare. Jag kom precis hem från KBT´n och är ganska trött i skallen.
Hejdå

Pole Art

Klockan kommer ringa 06.00 imorgon. Riktigt jobbigt. Jag ska ju åka på Pole Art tävlingen och bussen till Stockholm går 07.45 från Gävle. Jag tar bilen in och parkerar hos en tjej från klassen, skönt att slippa åka buss från Sandviken till Gävle.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med min medicin (concertan) tar jag den när jag går upp vid 06 så kommer den gå ur kroppen vid 18 tiden och jag kommer bli väldigt trött på kvällen. Tar jag den inte så tidigt utan senare så kommer jag vara så okoncentrerad och grötig i hjärnan att jag inte skulle fixa att köra bil.
Det får bli som det blir, jag tänker ta medicinen när jag vaknar, jag får väl bli trött på kvällen då, det kan inte hjälpas.

Nu måste jag lägga mig i sängen.

(En ny videoblogg med Pruppie är på G, en mycket kanibalistisk sådan)


Förlåt

Till Klara J: Ditt brev kommer nästa vecka, förlåt att det blev ett segt svar!

Bästa låten just nu!

HÖJ VOLYMEN FÖR FAN


Störljud och utveckling

(Skrivet imorse, hann inte publicera det)

Något jag verkligen kan undra över är NÄR FAN SKA BLOGG.SE FIXA EN IPHONE APP? Jag tror inte att jag är den enda som undrar över det. Hur som helst så sitter jag på hälsocentralen. En tant gör nå jävla smackljud som om hon suger på något var femte sekund. Men jag tror att hon gör så bara för att jävlas med mig. Hon har inte ett skit i sin mun. Bara en tunga som gör ifrån sig det där vidriga smasksmackandet. Uuuh. Ryser i kroppen. Snart går jag ut!

När jag är klar här ska jag åka hem till Molle och Kråkan. Mamma och pappa jobbar och jag vill kolla till lille grisefisen eftersom han opererades igår, vilket gick bra om någon undrar. Han har en tand mindre och en knöl mindre men några stygn rikare.

(Skriver nu)

Stressbröst. River och hettar här inuti. Jag är ganska redo för att åka in till mitt sista danspass på nivå 1. Jag kan seriöst inte förstå att jag har gått alla åtta gånger. Jag har inte missat en enda gång. Det har aldrig känts drygt att åka in. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag är så van med att jag alltid tappar intresset och skiter i allt. Pole Dance var tydligen min grej, det har jag bevisat för mig själv och min familj (som tvivlade på mig ett tag eftersom dom också är så van att intresset slockar, minst lika imponerade är dom)

Idag ska vi testa att göra nivå 2´s styrketräning, som en liten tjuvstart liksom. Antagligen kommer jag dö. Men jag har fan blivit stark på dessa åtta gånger så jag kommer fixa det! Kan dra mig upp i stången med armmusklerna nu.

Vigheten är det inget fel på heller. Så här har utvecklingne sett ut:

Efter första eller andra veckan:



Efter femte eller sjätte veckan:



Idag:




Tjuvkik

Har precis skickat bilderna till Sofia. Hoppas hon är nöjd över dom.
Två smakprov kan ni väl i alla fall få innan dom åker upp på hemsidan




Molle, Glada Hudik och fotograferingen

Hej bloggen, ni har att göra med en trött jävel för tillfället:




Jag ligger i sängen hemma hos mamma och pappa. Klockan 08.00 imorgonbitti ska Molle infinna sig på operationsbordet, så jag är en riktigt snäll och plikttrogen kattmatte som ställer upp och skjutsar den lilla lurviga grisefisen i ottan. Jag gör allt för mina små kattbarn. (haha jag får det att låta som att det är världens grej att skjutsa honom till veterinären)

Jahaaa. Jag är vansinnigt trött och vansinnigt varm i hjärtat -Som ni kanske redan vet (eller kanske inte redan vet men vet snart i alla fall) så är dokumentärer min stora fetisch här i livet. Ikväll har jag sett en otroligt fin och charmig sådan. Den handlade om glada hudik teatern. (som alltså är människor från Hudiksvall med utvecklingsstörningar som spelar teater och turnerar) Åh, älskade människor! Ni är så fina! Bäst i världen.

Fotograferingen idag gick kalas! Imorgon ska jag redigera alla bilder som min danslärare valde ut och jag antar att dom inom kort kommer upp på www.poleandfitnesstudio.se Trots att jag kan det här med att fotografera så har jag gruvat mig väldigt mycket inför det. Tommi har fått stå ut med några diskussioner kring fotograferingen. Inför varje sak jag ska göra så måste jag förbereda mig och få kontroll över situationen. Jag hatar allt som sker innan själva situationen; Ovissheten, oron.. Men när jag väl är där så går det bra, det vet jag ju. Ändå kan jag grubbla ihjäl mig över små skitsaker. Kaos i hjärnan.

Som nu (av trötthet) Jag har ju inte sovit sen sist jag sov, förfan! Godnatt.

Hola!

Ja fy fan. Nu har alla egoister fått sin vilja fram.

Själv ska jag åka till mamma och bli bjuden på min favoriträtt. Nu kanske ni tror att det är pizza, pasta eller något annat coolt. Men ni har så fel! Min favoriträtt är inget mindre än fläskkorv, potatis, purjolök och morötter (alltså man kokar allt i samma kastrull) Åh guu så gött!!! Och nu spyr ni, antar jag:)

Imorgon ska jag fota modellen till pole dance hemsida. Så kära Mathildakusin, när jag kan hämta das kamera?


Planer



Hej på er!

Jag är världens tröttaste tjej idag. Känns som att jag har grus i ögonen och det svider om jag inte blinkar typ varje sekund. Nej jag har inte varit ute och supit, nej jag har inte sovit dåligt. Jag och Tommi åkte till hans pappa i Enköping igår. Min första lilla roadtrip i Karsten. Han är världens bästa. Det var jätte kul att se hur Tommis pappa bodde. Dessutom fick vi en riktigt bra GPS av honom som jag blev vääldigt glad över:) Tacktacktack, eller kiitos för helveti. Haha! Inte vet jag, jag kan inte finska!!

I fredags blev vi bjudna på världens godaste mat hos kusin Mathilda. Det blev kycklinggryta med ris och exotiska frukter till efterätt. Sandra & Tommy, Sophie och Fredrik var också där. Supermysigt att träffa alla tjejor (och killar) igen. Det var längesedan! Sandra bestämde sig även för att börja på pole dance! Så himla kul!!! Hon har anmält sig till tisdagsklassen i nivå 1, vilket jag också kommer att gå på eftersom jag ska gå två pass i veckan. Nivå 1 på tisdagar (då tränar jag ju så klart på mina trick från nivå 2) och nivå 2 på onsdagar. PERFEKT! På torsdag har vi sista passet i nivå 1 och på lördag blir det Stockholm och Pole Art tävlingen. Jag har redan nervösmage och känner för att störtskita (det kommer nog gå bra, det är ju trots allt en tjej från min klass som ska följa med) 

På tisdag ska jag till psyk och träffa en psykolog som har hand om KBT´n och hon ska göra en KBT bedömmning på mig. Behandlingen är alltså äntligen på gång! På onsdag ska jag till veterinären med älskade skrutt Molle eftersom han ska genomgå en riktig ommöblering i käften, stackars grisekatt.

Nu ska jag äta mat och se på en finsk dokumentär om några killar som pundar subutex och gud vet vad. (http://thepiratebay.org/torrent/5838995/Reindeerspotting.2010.SWESUB.DVDRip.XviD-Pride86)


OCH FAR OCH FLYG ALLIANSHELVETE!

Videoblogg nummer 3!


Välkommen hem Karsten

Hej bloggen!

Till att börja med så måste jag säga TACK SOM FAN för den fina responsen som jag har fått på mina videobloggar haha! Skit kul! Det kommer mer, var så säkra på det!!

Nu är min bil hemma! Lille Karsten fo helvede!

Dansen igår var skitrolig! Tog Karsten dit och han skötte sig bra. Vi fick lära oss ett nytt trick på dansen (svåårt) jag sätter den nästan i alla fall. Tricket heter crouch spin och ser ut så här:



Vi stod på händer och körde mycket armstyrka igår. Valde dessutom låt inför vårt uppträdande den 2 oktober inför publik, Rock The Pole heter det. Ska bli grymt roligt.
Dessutom har jag fått äran att fotografera alla pole and fitness kläder som ska upp på deras hemsida. Så det blir lite modellplåtning någon dag nästa vecka och det ska bli skit kul! (http://poleandfitnesstudio.se/)

Nu ska jag gå in i trans och göra en ny videoblogg.
HEJDÅ!

Videoblogg nummer 2!



(ifall det står 240 eller 360p nertill höger här uppe på youtuberutan så klicka på den så det blir 480p istället för bättre kvalitet. Ju högre siffror = desto bättre kvalite på ljud o bild!)


En helt vanlig kväll

Ikväll har jag störtbölat åt efterlyst. Tommi kom in när jag satt med huvudet rätt ner i korsordet och med rödsprängda ögon.


Tommi: Gråter du?
Jag: Jaa!
Tommi: Varför de?
Jag: För dom är så dumma mot varandra i efterlyst!
Tommi: Men älskling.. (småfnissar) Vad hände?
Jag: En 16 årig neger var alldeles ensam och satte sig på tunnelbanan och sen blev han misshandlad av en kille
Tommi: Försök att inte tänka på det mer nu...
Jag: Joo!! Stackarn! Han var ju alldeles ensam! (gråter ännu mer)
Tommi: Han har det säkert jätte bra nu och sitter med sina kompisar och tittar på det här.
Jag: Neee! (gråter ännu ännu mer)
Tommi: Nehe?
Jag: .. Han var ju jätte ful! (tok gråter)
Tommi: (asgarvar) Men älskling!!
Jag: Jaa han var jätteful- Tänk om han är mobbad och inte har några kompisar (tok gråter)
Tommi: (asgarvar)

Fuck er. Jävla djurplågare.



Jag och kattskrutt har varit till veterinären idag. För ett halvår sedan så var vi dit och opererade bort en knöl som han hade vid tandköttet, dom tog prover på knölen och den var inte elakartad (egentligen visste dom inte alls vad det var). Idag upptäckte veterinären en ny knöl långt bak i munnen på Molle (som det kom blod från). Veterinären vi träffade idag hade mer hjärnceller i skallen än dom vi träffade förut, för han lyckades i alla fall klura ut att det berodde på hans sönderavling. (Exotickatter har oftast väldigt trånga tårkanaler som leder till rinnande ögon, intryckt näsa som gör det svårt att andas och underbett) Och det är underbettets fel att knölarna kommer. Molles tänder skaver mot tandköttet och bildar inflammationer och illaluktande käft. Stackars griskatt. Han måste ha as ont när han äter, älskade älskade vännen min.

Det hela slutade med att vi bokade en tid på onsdag för att operera bort knölen och även två av hans bakre tänder. Det lilla kalaset kommer gå på ca 3000-4000 tusen. Men det spelar ingen roll. Molle är mitt liv och jag tänker betala vad som helst för att han ska må bra.

MEN. Att avla sönder katter på detta sätt bara för att människan ska tycka att katten är sötare; dra åt helvete! Djuren lider ju för fan.


Videoblogg nummer 1!

Och fler kommer det bli. För det vill ni väl?


Postuppmuntran

Bra dag idag! (Bara för att jag fick min korsordstidning med posten, ett fint kort av Mia och Roger som grattis till körkortet samt mina journaler och intyg på mina mediciner till Thailandsresan)

Man känner sig lagomt frisk när man läser. Men det är bara den sjuka sanningen. 



Jag behövde lite uppmuntran idag eftersom jag ska infinna mig hos tandläkaren om en timme. Och tandläkaren är värre än alla knastrande insikter och torkande händer och all ljummen mat tillsammans!!


Gode gud

Snälla, älskade bilfirma. Ring mig idag och säg att biljäveln kan hämtas!! IMORGON I ALLA FALL! Om min önskan inte slår in ska jag..  falla för fjortissyndromet och spela in en videoblogg och lägga upp här på bloggen. Så se för fan till att ringa nu! (Känner mig redan nervös inför det där med videoblogg, uh)


Ang lösenordsbytet

BRA att ni har börjat skriva era mailadresser osv inför lösenordsbytet! Jag väntar några dagar till så att alla hinner se:)

Bäst just nu









Så, nu vet ni vad jag är insnöad på för tillfället:)

Hyperaktiv

Mamma har berättat att jag var så vild och jobbig när denna bild togs att hon var tvungen att ringa mormor och be hennes följa med på fotograferingen för mamma kunde inte tygla mig själv :P









Glad i hjärtat

Jag vill!! Längtar ju som ett as till nästa inlägg varje dag haha! =)
2010-09-13 @ 22:51:39
URL: http://flatfia.blogg.se/


Åh, fan så glad jag blev av det där Sofia! TACK:D Jag ska göra mitt bästa för att blogga så mycket som jag bara kan. Men ni läsare får gärna hjälpa till och komma med idéer eller frågor eller vad som helst:) Ibland är det rätt tomt i mitt huvud; tro det eller ej.



Ett gott skratt förlänger käften

Alltså gud. Jag kan fan inte släppa grejen med att mina grannar verkligen sitter och lyssnar på en låt som går "Rudolf Höss lever för evigt i våra hjärtan".
Ba: "Åh Rudolf! Vår kära gamla SS soldat som dödade judar i Auswitch, vi älskar dig du stupade hjälte"

HAHAHAHA DRA ÅT HELVETE BARA!!! PALLAR INTE HAHAHAHHAA

Debut

Typ två veckor försent men nu har jag i alla fall haft min debut på att "inte sitta på en timme". Det gick skit bra. Jag ställde min äggklocka på en timme och under den tiden fick jag alltså inte sitta. Detta för att få mig att göra nödvändiga saker. Och eftersom jag inte bara kan stå och glo i en timme så jag fick väldigt mycket gjort! Först diskade jag helvetesdisken, gjorde rent diskbänkarna och dammsög hela lägenheten. Sen gick jag ner till tvättstugan och tog ut tvätt, hängde upp tvätt, la i ny tvätt, hörde mina nya rasistgrannar spela RUDOLF HÖSS LEVER FÖR EVIGT I VÅRA HJÄRTAN-dyngan (allvarligt! Rudolf Franz Ferdinand Höss, född 25 november 1900 i Baden-Baden (Baden-Württemberg) Tyskland, död 16 april 1947 i Auschwitz, Polen (avrättad), var en tysk SS-officer; SS-Obersturmbannführer. Höss var kommendant i Auschwitz från 1940 till 1943.) och jag kände hur adrenalinet pumpade, sen gick jag upp och gjorde en fruktsallad och när jag var klar med den hade det gått en timme och 10 minuter. Och jag satt inte en enda sekund. DUKTIG SOPHIE-MAGNUS!

Just nu sitter jag och skriver brev till min brevvän Klara. Jag älskar att skriva brev men jag älskar inte hur hårt jag alltid trycket pennan mot långfingret och vilken smärta det ger efteråt och vilken ful bula jag alltid får. Nej, det älskar jag INTE.

Ikväll blir det tv på menyn, först Halv åtta hos mig (som är mitt absoluta favoritprogram) kanske lite Biggest Loser på det och sen toppa kvällen med Filip och Fredriks nya program Lite sällskap.

Det var något mer jag skulle skriva men kissnödigheten tog över.

Hejdå:)

Tidsfördriv

Nämn någon som gjorde dig glad igår: Mammas bil!
Vad gjorde du kl 8 i morse: Var döden död i sängen
Vad gjorde du för 15 minuter sedan: Satt som en hök i köksfönstret och glodde efter mitt boendestöd (som senare ringde och sa att hon blir försenad till kl 13)
Det sista du sa högt: "Hon kommer klockan ett istället"
Vad har du druckit idag: Ett glas jos (palla stava)
Vad var det senaste du åt: En fralla med ost.
Vad var det senaste du köpte: Två biobiljetter, popcorn, läsk och gott & blandat.
Vad är det för väder hos dig just nu: Sånt där drygt opålitligt väder.
Godaste glass-smaken: Svårt att säga, har inte någon direkt glassperiod men jag skulle kunna tänka mig en Twister.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja det gör jag!
Sover du tungt: OM jag sover tungt så hör du det genom att jag SMASKAR i sömnen samt sträcker upp ena armen i luften och kliar mig.
Drömmer du mycket: Ja, mest om krig, att fly eller att någon dör.
Vilket ämne är roligast i skolan: Svenska och alla kreativa ämnen.
Trivs du med ditt jobb: Jag har inget jobb.
Favoritklädsel: Det beror på vilket humör jag är på. Men ett längre linne och mina rosa eller svarta mjukisbrallor som går till knäna kanske.
Favoritlåt just nu: Kyllinger med Maskinen åråmdär
Vad ser du om du tittar åt höger: Nattduksbord med korsord, rosa lampa, rosa penna, glas, vattenflaska, en säng (bäddad såklart)
Vad gör dig glad just nu: Att min bil kommer i veckan!!!:D
Vad ska du göra härnäst: Träffa boendestödsSanna.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Trött, inte glad, inte ledsen, inte irriterad. Kanske apatisk (som jag väldigt ofta är)
Favoritgodis: Öh. Ingenting just nu. Är inte inne i någon godisperiod.
Klädsel just nu: Grå strumpor, svarta mjukisar som går till knäna och en vit t-shirt med färgglatt tryck.
Musik just nu: INGET. Tyst ska det va (just nu i alla fall)
Spelar du nåt instrument: Nej, det skulle jag aldrig ha tålamod till.
Morgon- eller nattmänniska: Eftersom jag får ångest av att vara vaken för länge så måste jag nog svara morgonmänniska, men egentligen är jag inte någon morgonmänniska heller (jag går upp tidigt men är aldrig på något vidare bra humör) Jag är en sen eftermiddagsmänniska!
Bio eller promenad: Bio, tack.
Är du kittlig: RÖR MIG INTE JAG HAR ASPERGER!
Snarkar du: Ibland.
Äckligaste insekten: Maskar är riktigt dyngvidriga, annars spindlar och insekter som är lite större med typ stenhårt skal runt, så om man skulle råka klämma ihjäl en sån insekt så skulle det knastra och då skulle jag fan dö! Fy fan vad vidrigt, typ skalbaggar och tvestjärtar och kackerlackor och skorpioner. MÅTTE DJÄVULEN TA ALLA KNASTRANDE INSEKTER!
Vad vill du jobba som? Författare, inredare, på dementboende, konstnär, Gud, fotograf, drogterapeut (INTE tolvsteg), lärare för barn med autism och andra funktionshinder, kattuppfödare, volontär i afrika, biblotekarie.
Anser du att du är stark? Psykiskt så är jag en jävla krigare, även fast jag kan bete mig som en femåring till en början och gapa och skrika för att situationen blir så drastisk, men sen jävlar! Inget kan stoppa mig.
Fysiskt så håller jag på att bygga upp min styrka. Och det ger resultat kan jag säga:)
Vad gör du om du får hicka? Hickar?
Vad längtar du mest efter just nu? Att få min bil, JAG HAR DÖPT HAN TILL KARSTEN!
Hur svarar du i mobiltelefonen? "Ah hallå?" "Ah det är Sophie"
Antal timmar sömn inatt? Sju
Sov du ensam? Nix
Senaste i motsatta könet du sov vid? Tomppi!
Vad ser du fram emot? MEN ÄR DU TRÖG? BILJÄVELN?!
Vad vill du ha just nu? Nytt hår, nya kläder, en diskmaskin och en tv i sovrummet som bara får användas vid nödfall.
Vem längtar du mest efter? Kråkan och Molle.
Vilken årstid är det nu? En äcklig årstid.

Här har ni anledningen till varför min bil ska heta Karsten (danskt uttal alltså)


uh

Det luktar gammal äcklig disk i lägenheten och mitt boendestöd kommer inte fem minuter; dags att vakna till i huvudet. Vet inte riktigt vad vi ska göra, diska kanske? 
Jag är riktigt pisstrött idag. Vill INTE gå utanför dörren (ja förutom att hämta posten då)

Godnatt



Magkänslan har talat



Min magkänsla säger att jag ska byta lösenord här på bloggen. Det är något som inte känns helt bekvämt helt enkelt. Så det är nog lika bra att byta lösenord. Men först får detta inlägg vara uppe i några dagar så att alla som vill fortsätta följa mig har en chans att ge sin mail till mig så att jag kan återkomma om lösenordet.

Så mina vänner! Skriv ett mail, eller en kommentar med din adress så jag vet vart jag ska skicka uppgifterna.
Min mail är [email protected]



Lite olika perioder

Jag tycker egentligen inte om att lova saker, eftersom mitt humör kan svikta så jävla fort så försöker jag lova saker istället för att helt och hållet lova. Men idag ska jag i alla fall hålla vad jag lovade er igår, att skriva om mina perioder.

Så här är det -allt går i perioder för mig; kläder, intressen, mat, musik, hår, kompisar (jag skäms för att säga det men jag ska göra en bra förklaring till varför kompisar går i perioder) humör, sömn.. Allt måste på ett eller annat sätt vara indelat i perioder för mig, annars tappar jag kontrollen över mitt liv och allt blir rörigt.

Låt oss börja med mina frukostperioder. Hela sommaren har jag ätit ett och samma bröd till frukost; frökusar. Obligatoriskt pålägg: bregott, en ostskiva, en tomatskiva och en rökt skinka (BARA lövtunna bitar så klart) samt ett glas vatten till det. Från maj till slutet på augusti pågick den perioden. I början av september svävade jag in i min knäckebröd-med-falukorvsperiod och ett glas vatten. (Jag skulle verkligen inte kunna tänka mig att äta frökusar nu, för nu har jag tappat smaken för det och vill absolut inte ha det brödet.) Jag tror att falukorvsperioden börjar släppa nu för igår köpte jag små frallor på Ica, det kändes rätt helt enkelt. Det värsta jag vet är att handla bröd, så när det känns rätt blir jag riktigt nöjd. Om en vecka kanske jag hatar frallor, för att sedan få tillbaka smaken för det igen om en månad.
För att gå in lite djupare på det här med matperioder så skulle jag lätt kunna äta samma mat en vecka i sträck. Tex Tommis köttfärssoppa en vecka och Tommis köttfärssås och spaghetti en annan vecka, fan så gött! Men det blir lite problematiskt nu när jag är sambo:)

Nästa period är mina intresseperioder. Ni minns väl hur mycket jag pärlade förut? Gud vad jag pillade och pysslade med alla tv-spels motiv och färger och pärlor över hela golvet. Nu skulle jag absolut inte kunna pärla, fy vad hemskt! Jag vet inte hur många pärlor och pärlplattor jag har i skrubben, men dom får stå kvar tills min pärlperiod kommer tillbaka (om den gör det). Och ni vet ju att jag började måla igen i slutet på sommaren, målade kanske 5 tavlor och det var superkul! Nu kan jag inte måla längre, det känns inte bra och det känns inte rätt. Men om en vecka kanske glöden och konstfingrarna är tillbaka. Poesi skrivandet fastnade någonstans mittemellan skolavslutningen och sommaren. Just nu känns det pinsamt att skriva dikter och vräka ur sig sanningar och minnen. Nu är jag inne i en fet dansperiod och jag får inte plats med något annat intresse. Det är svårt att ha många kreativa hobbys igång samtidigt, svårt att ställa om sig från poesi till målning, från målning till pärlande och från pärlande till dans. Nej det skulle inte gå.. 

Jag trivs med mina perioder men kompisperioderna är inte roliga eftersom det kan bli mycket missuppfattningar osv. När jag ska vara med mina kompisar så vill jag helst ha tex några Mathilda-dagar, eller en Mathilda-vecka, eller några Mia-dagar eller en Mia-vecka. Blandar jag och är med Kristian, Jenny, Mathilda och Mia under samma vecka så blir det inte bra. Det blir för mycket intryck för mig och för många omställningar. Jag blir irriterad och okoncentrerad. För att jag ska kunna lyssna och vara med personen fullt ut så fungerar det bäst för mig att ha det någorlunda uppdelat. Det är hemskt att jag måste ha det så men jag försöker träna bort det. 

Jag avrundar här och fortsätter på detta ämne vid tillfälle.

Och vad passar inte bättre efter att ha skrivit ett sånt här inlägg än att se på filmen I rymden finns inga känslor?;) Jag har mammas bil så jag och Tommi åker iväg och glor på bio snart.



Ny kategori

Imorgon lovar jag er att jag ska skriva om min nya kategori här på bloggen, så låt mig få presentera:



(eftersom nästan allt i mitt liv går i perioder)

Videoklipp på Molle och mig

Idag har jag varit chaffis åt mamma och pappa. Lämnade dom vid 15 tiden och hämtade igen vid 23. Det är hur skönt som helst att köra bil!:) Har varit hos katterna en sväng, där filmade Tommi mig när jag gjorde rent ögonen på Molle haha. Dock vred han kameran efter ett tag, så ni får helt enkelt riskera att få nackspärr:)


Freestajlooo!

Åh, älskade, älskade du! (Titta vid 0.30)


Allt jag hör är blablabla




Das grisbild


Kanske det bästa slagsmålet, EVER!

Fan det här går ju nästan i samma klass som BACKARÅ!



Så att alla ska få klarhet i vad BACKARÅ är:


Med bil

Då var jag bilägare helt plötsligt. Allt har gått så snabbt så jag har inte hunnit känna efter tror jag. Det blev inte peugeot 206'an. I väntan på att en annan eventuell köpare skulle komma och titta på bilen så åkte vi till en bilfirma för att fördriva tiden. Väl där bestämde jag mig för en sprilland ny Ford Ka. Så jävla impulsivt, så jävla gött! Så jävla Sophie-Magnus.

I veckan får jag hämta den, jag längtar!!!!!!!!!!











Återkommer med en grisbild, är för trött nu!

Hårdare.

Jag går verkligen all in för det här, så i oktober blir det dubbla pass för mig i pole dance. Jag kör sammanlagt 8st nivå 2 klasser på onsdagar 19.30 - 21.30 och åtta extra pass med Nivå 1 på lördagar 12.00-14.00. Jag ska bli STARK, VIG OCH DUKTIG. Sådäså!


Killar KAN!

Pole Dance kommer från början från killarna, inte tjejerna som man kan tro. Detta är filmat i studion där jag dansar, riktigt grym kille!:)


Bil

Om någon timme ska vi åka och titta på en bil till mig i Falun. Så när jag skriver nästa inlägg kanske jag är bilägare av en mörkblå Peugeot 206! Det ni!


Benen

Så här ser mina ben ut efter två dagars pass.



Det är mycket att hålla reda på i dansen så jag skriver alltid upp. Ett mycket bra sätt att komma ihåg rutinen på.





Ni kanske tycker att den här bloggen håller på att bli en riktig kavalkadspya med all pole dance? De skiter man väl i.


Vakna med the voice

Som ni kanske vet så är jag riktigt besatt av Vakna med the voice: i 2 års tid har jag gått upp ca 07 för att se på det programmet. Imorse var jag riktigt jävla dyngtrött och jag hade träningsvärk i armarna och i magen från yttre helvetet, men jag masade mig upp från sängen och in till vardagsrummet i alla fall.
Jag började asgarva när jag fick se veckans rapattack. Fin start på morgonen!


I made it

Som den envisa jäveln jag är så klarade jag det. På första försöket. Läraren gjorde en tävling om vem som orkade stå längst. Jag pallade en jävligt lång stund och gjorde små armhävningar. För er kanske det låter som en baggis men jag är så jävla stolt över mig själv. Jag stod säkert 4-5 gånger på händerna och härdade ut. Handlederna har tagit myycket stryk idag så jag tränade med hantlar innan jag gick från studion. Måste köpa mig ett par egna att ha hemma också. Något annat rolig; en tjej från min klass ska följa med mig på pole art tävlingen. Nu ska jag hoppa av bussen på stan. Unna mig en körvjävel o hoppa på nästa buss mot sandviken och hem! (Jag hade inte skitit på mig heller!)

Frustration

På klubben skrek jag, grät jag, svor jag. Blev helt galen på mig själv för jag brakade bara ihop när jag skulle stå på händer, slog i huvudet och i samband med det kom myrorna i benen. Ville riva. Men jag lugnade mig, torkade tårarna och försökte igen. Klarade det tre gånger men jag tyckte att det var as läskigt. Vet inte om jag törs försöka på dansen; vill inte skämma ut mig, gråta och skrika som en femåring. Jag har i alla fall klarat det. Det luktade skit när jag gick från klubben, luktar fortfarande skit nu på bussen. Det förvånar mig inte om det är jag som har bajsat på mig. Det vore faktiskt riktigt jävla kul. Brud står på händer, brud skiter på sig. Fint. Hörs. Hej.

NUSÅÅÅÅÅ!



och självklart:




Stå på händer.. eeh?

Det var skit roligt på dansen igår! Vet inte riktigt hur många det var som kom och tittade men ca 12 stycken tror jag? (Jag är grymt dålig på att bedömma saker så det kan lika gärna ha vart 5 eller 20 st)
När vi dansade vår dansrutin så kändes det inte alls pinsamt eller jobbigt att andra tittade på, tvärt om; det gjorde att man ansträngde sig mer och gjorde bättre ifrån sig, kändes det som.
Det dryga var att vi skulle stå på händer. Alla verkar ha varit akrobatungar när dom var små så alla kunde ju självklart stå på händer mot väggen men jag vägrade. Jag har aldrig någonsin stått på händer, eller ens julat (även om min kusin Mathilda köpte godis åt mig när jag var liten för att muta mig till att jula så gick det inte så bra). Jag ska snart åka till klubben med Mia och Roger och träna med hjälp av mattan som finns där; slipper oroa mig för att bryta alla kroppdelar iaf.

Äh, jag ska fixa det här för fan! Ikväll på dansen står jag på händer, bara så att ni vet alltså!

Snart är det dags

..för pole dance:)



träningskläder på!




Almanacka

Uh.. Jag har suttit i säkert två jävla timmar och gjort en personlig almanacka på internet som nu är beställd. Jag blir så jävla insnöad när det kommer såna här saker, blir helt manisk. Nu är jag trött, har riktigt synliga blodådror och kalla händer. Men jag kommer få världens coolaste almanacka.


Postväntan

Nu väntar jag på posten. Som alla andra dagar vid den här tiden. Kvart över ett står jag jämt vid fönstret och glor efter postbilen, kan stå och titta i en kvart. Det är en speciell känsla att få post, något nytt kommer in i livet och jag älskar det! Men jag kan bli på otroligt dåligt humör om jag inte får den post jag har väntat på, eller om jag inte får någon post alls. Ush!

 Idag hoppas jag på att få mitt körkort. Jag är så ivrig! Men som vanligt har jag alldeles för bråttom och tror att allt ska komma dagen efter. Jag försöker lära mig att man måste vänta här i livet. Jag hatar ordet vänta. Ser helst att man kan hitta på ett annat ord för det. Jag kan bli tokig när någon säger åt mig att vänta. Det känns så dryyygt! Känns så fel! Jag ska hitta på ett annat ord, och jag återkommer med svaret någon gång i framtiden.

Förresten, så måste jag ju självklart gå på bio och se I rymden finns inga känslor. Kortfilmen har jag sett på tv, tyckte inte att den var så himla bra, men det är nog annorlunda med långfilmen. Jag kände igen mig mycket av Simon, som är huvudpersonen som har Asperger; rutiner, RÖR MIG INTE JAG HAR ASPERGER, tydlighet, missuppfattningar, ta allt som sägs bokstavligt (ett mycket jobbigt problem för mig). Hans problem var ju väldigt tydliga och mycket kraftigare än vad mina är. Även fast man har samma diagnoser så är man så himla olika.

(Updatering: Ingen jävla post, alls!)

Dagens diskussion under lunchen

Ett givande samtal mellan mig och Tommi, medan vi åt lunch.

Tommi: Hur fan kommer det sig att man får skitränder i kalsongerna/troserna, egentligen?
Jag: Du det har jag också undrat!
Tommi: Det kan ju inte vara så att det smyger ut lite bajs ibland?
Jag: Neeee
Tommi: Eller är det så att när man fiser så följer det med en massa bajspartiklar som man sedan gnuggar ut?
Jag: Jaaa kanske! För det kan ju inte vara så att man torkar sig dåligt!


Läkarbesök

Eftersom mitt senaste läkarbesök blev inställd pga att läkaren blev sjuk så fick jag en ny tid idag. Mamma och jag åkte dit tillsammans och det var väldigt givande att få träffa Ann igen, det måste ha varit 2 år sedan sist och mycket har hänt på den tiden. Vi fick mycket sagt på en timme.
Huvudfrågorna var
*När börjar min KBT behandling?
*Ann måste skriva ett intyg på att jag får ta med concertan till Thailand
*När får jag en sammanfattning på Asperger utredningen?

Ann skulle ta tag i alla frågor och återkomma så fort hon visste, hon skulle dessutom skriva läkarintyget på medicinen och skriva ut alla journaler kring Asperger utredningen.

Innan vi gick sa Ann "Jag tycker att du är så himla klockren i ditt sätt att prata, du förklarar så bra och är så tydlig!" och skrattade. Sedan fortsatte hon "När du ringde i julas och ville ha ytterligare en utredning kring Asperger så sa du "Nu har jag blivit mer mogen, jag ser saker på ett helt annorlunda sätt och jag är redo för att gå vidare eftersom jag har insett att jag har mer problem än dom som hör till min ADD, jag vill ha en Asperger utredning" och då tänkte jag: Där satt den Sophie!"
Ann hade bara gått och väntat på att jag skulle höra av mig, för hon misstänkte Asperger redan från början. Men ville inte gå på för hårt vid min första utredning. Hon ville låta mig smälta ADD´n först och främst, och sedan låta mig tänka över allt. Och det var helt rätt. Det hade blivit för mycket för mig om jag fick två diagnoser samtidigt. Det var nog rätt tid att få svaret om Asperger nu.




Everything is poetry baby

En väldigt, väldigt vacker kortfilm.

Del 1



Del 2


Haha det här var ju sjukt kul!

Orginalet:



Låten:


Dagens bästa

Orginalet:



Låten:


Salad Fingers



Kom att tänka på min tatuering som jag har på magen; Salad Fingers med sina "chaps" Majory Stuart Baxter, Jeremy Fisher och Hubert Cumberdale. Många av er undrar nog vad det är för hemska filurer, så låt mig få presentera, psykosernas psykos, i form av en serie av David Firth, SALAD FINGERS:




(Dröm inte mardrömmar nu, barn)

Männen i mitt liv

Förutom min pappa som heter Tommy, förutom min pojkvän som heter Tommi, så är det här min tredje älskade Tommy, i form av Stånk Tommy! Nu jävlar är det du som tittar;)







vrålet

Och seriöst, en gubbe åker omkring i en bil med megafon på stan och vrålar om att rösta på vilketpartidetnuvar. Tror ni inte han åker omkring i bostadsområdet här där jag bor och babblar också?

"Det kan inte va kul för nån dä när ja vråler, men kan jag låta bli? NEJ DET KAN JAG INTE!"

Gör som Nemo; hitta hem för fan!

Nytt i hallen

Efter jag klarade teoriprovet igår lovade Tommi att montera ihop hallmöbeln, trots att han bara kan använda en hand pga sitt stukade, inlindade finger. Sagt och gjort:



Världens smartaste skohylla:) Perfekt för mig som hatar att ha saker framme, in med skiten i lådor ist!



Nu ska jag fortsätta med handtvätten av mina träningskläder. Imorgon följer ju Mathilda med mig på dansen! Och det kommer nog vara vääldigt mycket folk, så jag känner mig nervös! Det här får vara som en uppvärmning inför Rock the Pole uppvisningen den 2 oktober:)

Om tolvstegsbehandling (långt inlägg)

Jag har nog aldrig berättat för er om min tolvstegsbehandling. Inte ens på min förra blogg; bara ytligt. Nu när den här är lösenordsskyddad så kan jag berätta vad jag vill utan att känna viss tvekan innan jag publicerar inlägget. Några av mina läsare kommer kanske tycka helt tvärt om angående det jag ska skriva om, men det är okej. Alla får tycka precis vad dom vill. Tolvsteg är ett väldigt känsligt ämne att ta upp just för att alla tycker så olika och oftast (jag säger inte att det alltid är så) så tar "patienterna" som är i stegen illa upp om man är kritisk mot behandlingen, vilket jag har blivit nu efteråt (kritisk alltså).

Enligt mig (jag kommer utgå från mig själv och vad jag tror och tycker genom hela inlägget) är tolvsteg/AA-NA rörelser väldigt lik en sekt. Jag har många anledningar till att tycka detta, genom egna erfarenheter, åsikter från andra f.d "patienter" och deras bloggar (vilket har varit vänner och även anynoma), material från behandlingen, kritiska analyser kring tolvsteg, forum och vanlig research från nätet.

Det första som fick mig att haja till när jag började på tolvstegsbehandlingen var steg 3.
Steg 1 var självklar för mig och jag tog mig vidare till nästa steg.
1. Vi erkände att vi var maktlösa inför alkoholen/drogen - att vi inte längre kunde hantera våra liv.
Steg 2 var inte lika självklar då jag hade svårt att föreställa mig vad eller vem den högre kraften skulle vara. Jag gick till slut med på att en kraft större än min egen skulle kunna hjälpa mig på något sätt, eftersom jag alltid varit väldigt öppen som person.
2. Vi kom till tro att en kraft större än vår egen kunde återge oss vårt förstånd.
Steg 3 däremot satte käppar i hjulet för mig, egentligen så har jag inte fullföljt behandlingen eftersom jag inte dansade efter deras pipa. Jag gjorde behandlingen på mitt alldeles egna sätt utan att tala om det för personal och "patienter". Jag valde att ha min tro och uppfattning kvar i tankarna eftersom jag fick en väldig dålig respons och mottagande när jag ifrågasatte steg 3:
3. Vi beslöt att lägga vår vilja och våra liv i händerna på Gud, sådan vi uppfattar honom.
Jag ifrågasatte det där med Gud; om det inte var Gud uppe i himmelen, vem var det då? Jag har aldrig någonsin trott på att Gud finns, därför skulle jag gå emot vem jag är och vad jag står för om jag helt plötsligt skulle bryta min tro. "Personalen" eller ledarna kanske man ska kalla dom, berättade att Guden kunde vara min sjuksköterska, min mamma, min hund, vem som helst; bara jag ansåg att personen eller "det" hade större kraft än mig själv. Jag förstod verkligen inte hur min sjuksköterska eller mamma skulle kunna återge mig mitt förstånd och få mig att förbli drogfri. Jag gav mig inte. Vid varje delning (det kallas så när man går en runda och säger Hej jag hete Sophie och är narkoman och berättar om det som känns aktuellt) kring steg 3 tog jag upp detta. När jag berättade att jag inte trodde på att det fanns en kraft större än min egen; att JAG styr över vad JAG gör, att inte min mamma eller hund kan hjälpa mig till att förbli drogfri eftersom det är min vilja och min kraft som spelar in, att ingen annan än jag själv kan få mig att förbli drogfri, att MIN kraft är den som räknas för MIG, fick jag inte tro på det. Jag fick inte tro att jag skulle fixa drogfriheten på grund av mig själv och på grund av min kraft och min vilja. Jag var tvungen att välja någonting annat. Och det är HÄR vi kommer in på min första Sektvarningsblinkers.

Två kännetecken för vad en sekt är:
*Medlemmarna ser sig som en elit som är i besittning av särskild kunskap.
*Slutligen är sekten totalitär, det vill säga kräver totalt engagemang och försöker styra individens liv.

(En annan sak som fick min sektvarningsblinkers att sätta igång var att man var tvungen att läsa en bok, Stora Boken. Jag tycker personligen att den var som en enda stor bibel. Något man var tvungen att följa och diskutera kring)

Från www.sektellerbotemedel.se

"Vilka delar kan man urskilja i Stora boken?

Nästan all tolvstegslitteratur har det gemensamt att man använder Stora Bokens sätt att uttrycka sig. "När vi gjorde x så hände y" Detta är en mycket auktoritär form eftersom läsaren identifierar sig med "Vi". I dag får man intrycket av att "vi" är alla de påstådda millioner som har tillfrisknat via AA och det ger en kraft och styrka åt texten som gör det mycket svårt att förhålla sig kritisk och ifråga sättande till det som framförs. Men när boken skrevs så var "Vi" = 100 tal medlemmar. Hur många av dessa som höll sig nyktra resten av livet vet vi kanske inte? Svaret kanske finns hos AA. Jag antar att till viss del skulle man kunna omtolka texten: "Vi hoppas att när du gör x så kommer y att hända" Genomgående för böckerna inom rörelsen är att man utgår ifrån att alla kommer få sina liv förvandlade om man bara följer dessa principer. Baksidan med att uttrycka sig på detta sätt kan vara att om en persons liv inte förvandlas, oavsett hur hårt man än arbetar med Stegen och Programmet, så kommer personen att lägga skulden på sig själv för sitt misslyckande."

Jag fick inte lämna steg 3 i tron om jag var Guden, så som jag uppfattar honom. Ser ni vilken sjuk dubbelmoral det blir? Den sista meningen: så som jag uppfattar honom, borde helt och hållet strykas eftersom dom inte går efter det! Jag fick inte tro på det jag uppfattade som Gud. Så varför har dom det med?

Från www.sektellerbotemedel.se

"När jag läser tolvstegsrörelsens texter så tycks det mig som om att man använder Gud som terapeut. I steg 7 så ber man Gud ta bort de egna karaktärsbristerna. Det är alltså inte personen själv som skall dra sig upp ur sin situation utan det är Gud som skall göra det. I de tidigare stegen har medlemmen dessutom fått lära sig att han/hon är maktlös och egentligen inte kan göra något åt sitt liv. Förändring kan endast ske med Guds hjälp. Medlemmen får på olika sätt lära sig att denna hjälp bäst förmedlas via tolvstegs programmet. Speciellt tydligt blir detta i Stora Boken där man berättar för läsaren att ingen annan form av hjälp utom AA har fungerat. Samma sak gäller i princip de andra programmen men där är man öppnare inför andra former av terapi. Detta gäller speciellt dom nyare grupperna."

"Ett tecken på att det finns "Sektdrag" i tolvstegsrörelsen är den likformighet som finns i åsikter och uttryck. När man talar med "Tolvstegstroende" så är det min erfarenhet att man i bland skulle ha kunnat skriva dialogen på förhand. Det känns inte som man talar med personen man har framför sig. Man talar med "Programmet". Alla svar man får har sin grund i programmet och stegen. Oavsett (Grovt generaliserat) vem man talar med, som är tolvstegsfanatiker, så är det som att tala med en ock samma person - Programmet."

Och så var det. På alla NA möten, AA möten, tolvstegsbehandlingsdagar jag har varit på så tycker jag att det verkar som att alla blir hjärntvättade. På tolvstegsbehandlingen blir man uppmanad till att gå på så många möten man bara kan för att inte få ett återfall, gemenskapen skulle finnas enbart hos tolvsteget, på personerna på mötena. Jag gick aldrig på möten. Jag delade kring det inför alla och berättade hur bra det fungerade utan alla möten. Ledarna på behandlingen tyckte att jag ändå skulle gå på möten så ofta jag kunde, men jag gjorde inte det. Dom flesta som går på möten går ca 3 gånger i veckan, rabblar samma jävla tolv steg och samma jävla inledande texter och är lika jävla uppmuntrande mot dom nya som kommer varje gång. MEN! om en person som är påtänd skulle dyka upp på ett möte så vänder dom ryggen till. Vilket JAG har upplevt. En av deras regler är att om man kommer påtänd så får man inte dela, man ska sitta tyst helt enkelt.
Vid mitt första AA möte dök jag upp riktigt påtänd av morfin, visste inte att man inte fick dela om man var på. Så jag delade. Berättade hur trasigt mitt liv var, hur jag mådde och hur gärna jag ville sluta. När man kommer för första gången på ett möte så ska man få en sponsor, frivilliga ska komma fram och ge namn och telefonnummer för att senare få vägledningn och hjälp inom tolvstegen. INGEN kom fram till mig på det mötet, INGEN sa hej i rökpausen, INGEN sa hejdå när mötet var över. Jag blev behandlad som luft.

Från www.sektellerbotemedel.se

"Den första kontakten med Anonyma Alkoholister

Vid dessa sammankomster bemöts nykomlingen icke sällan utav en överraskande stor vänlighet och intresse från de närvarande. Denna förtäckt planerade spontanitet ger besökaren en känsla av betydelse, att vara efterlängtad, omtyckt, intressant osv. och blir därför, helt naturligt, själv positivt inställd till denna nya gemenskap. Det är under hela inlemmandeprocessen en medveten taktik från sektens sida att dränka nya medlemmar i kärlek för att få dem att trivas och vilja bli en del av sekten. Med denna kärlek, med medkänsla och komplimanger skapar man starka band och en känsla av tillit, säkerhet, omtanke, medkänsla m.m. samt en känslomässig spänning hos den nye.

Detta belyser mycket klart ett faktum som är markant för all sorts sekterism. Det är att de känslomässiga upplevelserna spelar en långt mer centralare roll än det intellektuella, teologiska innehållet i sektens lära (skriven eller oskriven). På samma sätt startar omvändelseprocessen först på en affektiv nivå snarare än på den kognitiva. Först då en medlem är fast förankrad i rörelsen vågar man avslöja sektens teologiska grundvalar, vilket först kan ske blott i beröring utav ganska allmänna etiska principer som ansvar, broderskap, tilltro, kärlek etc."

Om man sedan samtalar med personer som är tolvstegstroendeom att man inte går på möten, utan faktiskt klarar det bra ändå så har i alla fall jag, alltid, fått negativ respons. Eftersom tolvsteget går efter en behandling som aldrig tar slut; en behandling som pågår i hela livet, är det inte uppskattat att man viker av från möten och andra sermonier. Jag kan inte förstå är hur man vecka efter vecka, timme efter timme, år efter år orkar gå på alla dessa möten, repetera samma texter, upprepa samma 12 steg; vara beroende av möten!? Det är INTE att leva för mig! För mig är det enbart ett tecken på att man inte kan lita på sig själv. Tolvstegsmetoden har präntat in att DU INTE KAN KLARA DIG SJÄLV. Att du måste ha den där gemenskapen för att förbli drogfri.

Jag hyser ingen som helst agg mot dom som verkligen tror på detta. Jag tycker att det är hur bra som helst att det är så många som lever drogfritt tack vare denna behandling. Men jag tycker däremot att det är synd att man ägnar sitt liv till att repetera, traggla, ösa skit på sig själv och känna tvång till att gå på möten och följa 12 steg som kanske var skit från början men som senare manipulerades till att bli Gudarnas Gud. Jag tycker att man ska lita på sig själv, ta sig ut i livet, hitta nya sätt att klara av drogfriheten på med hjälp av sin egen kraft!

Jag kan inte påstå att jag ångrar min behandling. Nästan tvärt om, jag är glad att jag gjorde den. Jag kom till insikt om mycket hos mig själv, men jag bibehöll min egna tro och lät mig inte dras in i Gud, möten och att be om kvällarna, som jag faktiskt blev uppmanad till att göra av en ledare. Han sa åt mig att sätta mig på golvet bredvid sängen, knäppa händerna och lägga dom på sängen och be för att få bli drogfri och be för att jag är tacksam för livet. Det jag då undrar över är varför jag skulle be till min mamma, hund eller what ever? Klart det är Gud Gud dom egentligen menar. Men förminskar det genom att ha regeln "så som jag uppfattar honom".

Samma ledare som bad mig att be, skickade ett mail till mig på facebook för ca ett år sedan och frågade hur jag mådde (behandlingen blev jag klar med augusti 2008) Jag svarade och berättade att jag mådde bra trots att jag inte gick på möten och att livet fungerade väldigt bra. Jag frågade sedan hur han mådde och lite allmänt. Jag fick inget svar.

Dansar man inte efter deras pipa så blir man behandlad som luft, i alla fall jag.

Jag kan inte säga att jag gjorde alla steg, jag gjorde dom på mitt egna sätt. Men jag gjorde en självrannsakan. Ledarna fick mig att framstå som den sämsta skiten i världen, förminskade mig som människa och lät mig komma ner till botten på grund av mina tidigare snedsteg.  

Från www.sektellerbotemedel.se

"Bekännelsen, som dels har uppgiften att upprätthålla den etiska normen inom gruppen, dels ger individen en upplevelse av rening (lindrar dennes ständiga skuldkänslor), får dessutom formen utav en rituell handling i Tolvstegsprogrammets femte steg. Genom att osjälviskt utlämna sitt allra innersta visar man sin tilltro till och enhet till sponsorn. Allt, till och med det mest personliga, det som upplevs allra mest skamligt och ångestframkallande hos individen, anförtros den nya sponsorn och medlemmarna binds allt starkare till gruppen.

Men genom handlingens karaktär finns stor risk för att "deltagarna" sjunker in i ett rollspel där de för bekännelseaktens egen skull, inför de andra, börjar bekänna synder de kanske aldrig begått. Bakom detta ligger bland annat en undermedveten uppfattning om att ju mer man bekänner och fördömer sig själv inför de andra, desto större ärlighet uppfattar gruppen att man besitter."

De sista stegen:

4. Vi företog en grundlig och oförskräckt moralisk självrannsakan.
5. Vi erkände inför Gud, oss själva och en medmänniska den exakta innebörden av alla våra fel.
6. Vi var helt och håller beredda att låta Gud avlägsna alla dessa karaktärsfel.
7. Vi bad ödmjukt Honom att avlägsna våra brister.
8. Vi gjorde upp en lista över alla de personer som vi hade skadat och blev villiga att gottgöra dem alla.
9. Vi gottgjorde personligen dessa människor så långt det var oss möjligt utom då detta kunde skada dem eller andra.
10. Vi fortsatte vår självrannsakan och erkände genast när vi hade fel.
11. Vi sökte genom bön och meditation fördjupa vår medvetna kontakt med Gud - sådan vi uppfattade honom, varvid vi endast bad om instinkt om hans vilja med oss och styrka att utföra den.
12. När vi, som resultat av dessa steg, själva hade haft ett andligt uppvaknande, försökte vi föra detta budskap vidare till andra alkoholister och tillämpa dessa principer i alla våra angelägenheter.


Fler kännetecken för vad en sekt är:

"Kännetecken

Att definiera ordet sekt är inte enkelt och de manipulativa sekterna skiljer sig åt sinsemellan, men gemensamma drag finns:
  • En stark ledare eller en grupp av människor, som man hävdar att Gud vägleder på ett speciellt sätt.
  • Kritik mot rörelsens lära får inte förekomma.
  • Man tar ett totalt avstånd från avhoppare.
  • Sekten har nyckeln till det andliga livet och det är endast genom att underordna dig gruppen, som du kan få kontakt med Gud.
  • Sekten kräver ett stort personligt engagemang från individen. Man har svårt att få tid med andra intressen.

Ett svart-vitt tänkande. Sektens medlemmar ser sig som upplysta, och världen utanför beskrivs oftast som omedvetna. "

Jag är medveten om att det finns många där ute som inte delar mina åsikter. Jag kan bara gå efter mina egna erfarenheter och det är det som räknas för att få en uppfattning och tycke om något. På många plan är tolvstegsbehandlingen en bra metod, på många plan en dålig. Det dåligaste är att man inte kan tro på sin egna kraft, att man låter sig manipuleras.
Slutligen vill jag påpeka igen att jag inte har någonting emot dom som tror på detta och mår bra av sin behandling, jag har ju själv varit där och deltagit i mycket så jag vet att det är bra för vissa. Jag tror dock att man måste hitta sitt egna liv, hitta sin egna kraft för att kunna blomstra, för att kunna bli tillfreds med hela sig själv.

(Jag skulle kunna skriva oändliga sidor om detta ämne. Men jag är väldigt trött nu. Om ni har några frågor, eller om jag inte har varit tillräckligt tydlig om vissa saker så skriv gärna en kommentar. Det behöver inte handla om tolvsteg, utan rent allmänt. Frågestunden börjar nu!)

Ett stort tack om du orkade läsa ända ner hit! Du är bäst.


Sophie-Magnus är glad




Nu är körkortet MITT!

JAG KLARADE DET! :D (bjuder på en till grisnäsebild, det ska bli en obligatorisk grej när något bra händer i mitt liv)


Träning

(Grejen är den att jag filmar alltid mig själv när jag dansar pole dance ensam. Just för att se vad jag gjorde fel (eller rätt) Sen tar jag print screen så jag kan lägga upp bilder, om någon ville veta:)
(Miljön är inte den bästa, men vad gör man väl inte:P)
















När huvudet är dumt..

..så får kroppen lida! I mitt fall var det handen. Rev tills det fastnade hudbitar under naglarna. Det känns så jävla bra att göra så när jag är riktigt irriterad: tar bort myrorna i benen och stressen i bröstet och alla blixttankar..
Efteråt gör det så klart ont, men det skiter man väl i!


Pole Art tävlingen i Stockholm

Från början var det tänkt att Mathilda och jag skulle åka på Pole art tävlingen i Stockholm. Mina danslärare ordnar med boende, vandrahem och bussresa dit. Jag har redan betalat min biljett och i veckan fick jag reda på att hon inte ska följa med. Jag mailade min lärare nyss och frågade om jag kunde få pengarna tillbaks. Hon ringde upp och berättade att jag inte kunde få pengarna tillbaks men peppade mig till att åka ändå, trots att det inte är en käft från min klass som ska åka dit. Hon berättade att det var fler tjejer som inte kände någon och att hon skulle ordna så att vi får bo tillsammans. Hon är så uppmuntrande, Sofia! Så jag åker! Jag åker ta mig fan! Nu ska jag ta till hjälp av mina positiva symptomer av ADD´n och Asperger och åka! Jag tar hjälp av envisheten, tunnelseendet och kastar bort allt som har med osäkerhet att göra.

Det ska bli så fantastiskt jävla kul att få uppleva Pole Art tävlingen på riktigt. Jag är så glad att min lärare ringde upp istället för att maila. Jag tror att hon verkligen förstår mina svårigheter och sätter sig in i mitt tankesätt mer nu när jag har berättat för henne om allt..

Så. den 25 September kommer jag, Pole Art i Stockholm! Detta trodde jag aldrig om mig själv.

(Nu har jag packat väskan, fyllt i pulver i min smartshake och ska åka hem till mamma och pappa. Jag ska köra strech och styrka och sedan öva på lite trick och gå-ner-i-bryggan)

Ibland känner jag mig fan duktig!


Jenny borde bli mitt boendestöd

..för att hon vet hur jag fungerar! Hon gjorde världens bästa mat-schema till mig när hon var här i onsdags. Perfekt. Nu har jag satt alarm i telefonen för alla mattider promenader och proteindrinkstider.


Pole dance klipp

Så JÄVLA grym! Och dom som inte tror att pole dance är en sport, eller ens en dans som man kan tävla i: skit på er!

Pole art winner 2009:







Från talang 2010:


Pole dance lektion 5

Passet idag var underbart! Min styrka blir bättre och bättre för varje vecka och idag orkade jag mer på armhävningarna än vad jag någonsin tidigare har gjort. Magövningarna går mycket bättre också, fast jag får mjölksyra så in åt helvete mot slutet. Känns som att jag ska SPY.

Vi har lagt på massor av trick och rörelser till dansrutinen och det är ännu roligare att dansa nu. Jag har lärt mig att gå ner i brygga genom att hålla i mig med en hand mot stången och röra min andra hand längst kroppen och hålla huvudet låångt bak och landa påmarken och dra mig längst golvet. Jag har lärt mig ett nytt trick: Martini Spin och vi har som sagt lagt till en överdelsstripp och lite andra roliga saker som är för svåra att förklara.

Jag älskar pole dance!!! Köpte dessutom en svart hoodie som det står Pole and fitness studio i svanken. Kan visa bild IMÖREST JANNÄ.

Nu ska jag läsa veckorevyn och ta hand om min älskling Tommi.
Han hade sitt första MMA pass på väldigt länge och olycksfågel som han är stukade han ringfingret så att det gick att böja i sidled längst upp. SJUKT. Det blev akuten för han och lindade fingrar. Dock var väntetiden 2 timmar på akuten till ortopeden så vi får kolla upp det där imorgon på hälsocentralen och se om ledbandet behövs sy. Fy farao!!

GODNATTTTT


Vem vill?

Nästa onsdag har dom tryckt in en extra lektion och alla får ta med sig max fem kompisar som får titta på och se om det är något som dom skulle vilja börja med. Vad jag förstår det som så kommer vi som dansar ha en vanlig lektion och alla andra får se på och eventuellt prova på något mot slutet.

Har jag några frivilliga här som vill följa med mig och se vad jag gör på dansen?:)
MAX FEM PERSONER! Först till kvarn! (Det är gratis)

Det är alltså på Onsdag den 8/9 kl 20.15 - 22.15


Bland alla papper och pärmar: (avgiftningsdagboken)







En liten lapp

Idag har jag och mitt boendestöd ordnat bland alla mina papper. Det tog TVÅ TIMMAR. Vi har sorterat alla räkningar, slängt gammalt skit, flyttat över allt till en pärm istället för flera olika. Jag sprang runt i lägenheten och hämtade alla papper som jag har lagt på högar på olika ställen: kökslådor, nattduksbordet, hörnskåp, bland underkläder (?) under vardagsrumsbordet, i väskor, i bokhyllan.. Överallt lägger jag alla viktiga papper FÖRUTOM I PÄRMEN.
Sanna har även sorterat bland mina journaler så dom nyaste ligger längst fram och dom gamla längst bak. Dom går i datumordning nu och det är skit skönt! Det känns så jävla skönt!! Allt är på sin plats nu.

Hittade detta lilla papper bland allt. Minns inte att jag har skrivit det. Det var när jag låg inne på psyk, avdelning 27 i Gävle 2007 (Jag skrev till och med avdelning 28 på lappen, fattade nog inte mycket just då)


Stretchen går framåt!!

Kolla skillnaden:D

Nu:



För ca en månad sedan:



Jag har dessutom gått ner ca 1,5 kilo i vikt sen jag började med pole dancen! Jag är glad!!!
Snart ska jag åka till studion och till den femte lektionen. Idag ska vi lära oss att dra/ta av oss linnet på ett snyggt sätt. Så till dagens lektion blev vi tillsagda att ha på oss en mindre top under det vanliga linnet.
Dessutom ska vi utveckla vår dansrutin med nya saker. Jag längtar.

Men arslet och magen gör inte det. Jag är inte bra i kistan haha! USH.



Bajsnödig

Om fem minuter kommer mitt boendestöd och jag är så jävla skitnödig. Har riktigt ont i magen. Vägrar stressskita. Finns inget värre.
SER NI SKRÄCKEN/PANIKEN I MINA ÖGON?


Nervarvning och upprättelser

Jag försöker varva ner. Mamma jag och Tommi åkte till Gävle och storhandlade mat på City Gross. Jag hatar att handla mat. Jag blir alltid så stressad, pulsen går i 120 och idag var inget undantag. Mina tankar har varit så jävla blixtsnabba. Tommi får alltid säga åt mig att ta det lugnt när vi är ute och handlar, oftast försöker vi komma överrens om att jag ska gå bredvid honom hela tiden men det slutar jämt med att jag springer omkring som en galning och brinner upp i huvudet. Jag försöker gå bredvid honom, försöker hålla i vagnen och gå i normal takt och ta en sak i taget, men det kliar i benen och hjärnan fattar inte att det är SÅ DET SKA VARA. Min hjärna tycker att det är helt åt helvete att gå så pass sakta, alla som inte stressar är våldtäcktsmän, typ.

När vi kom hem blev det matlagning, sen finalen på fångarna på fortet och jag blev så nervös på alla tävlingar att pulsen snabbt var uppe i 120 igen och tankeblixtrarna kom tillbaks.

Nu försöker jag slappna av, varva ner. Ögonen börjar bli trött och jag gäspar, det är ett bra tecken. Jag har kommit in i världens bästa sömnrutin och jag vill inte sabba den. Igår somnade jag halv tio och dagarna före det har jag somnar runt 10-11. Det är helt underbart att kunna sova så tidigt och ostört utan insomningstabletter. Det var längesedan jag hade mardrömmar också.

Livet är på min sida just nu. Jag har fått två glada besked angående min framtid. Jag tänker dock inte dela med mig utav det. Jag kan bara säga att efter ett helt liv med mina diagnoser så börjar jag äntligen få upprättelse. Jag kan äntligen börja känna mig självständig. Jag börjar förstå att jag har rätt till så mycket; för jag har inte valt att leva detta liv! Jag har inte valt att ha Asperger och ADD. Och jag har fan inte valt att få diagnoserna 20 och 22 år försent. Jag har inte valt det!

Jag blir så trött på alla fördommar kring funktionshindrade. Folk kan fan konsten att spy ur sig så mycket som dom i själva verket vet lika lite om som vi vet om rymden. Men visst, om dom tror att det är så lätt som dom får det att verka så byt liv med mig! Jag tror inte dom skulle palla många dagar..

Smartshake & Proteinpulver

Här är min fina lilla Smartshake som jag köpte på studion förra veckan, supersmart med alla fack för dosering och vitaminfack samt att man kan ha nycklar osv. (Dessutom är den ROSA)


Här är pulvret med tuttifruttismak som faktiskt smakar som en milkshake på mc donalds om man har i mjölk och is. Så jävla gött! Ska ta det som mellanmål och direkt efter jag har tränat.



En gammal bekant.

När jag stod och väntade på bussen till dansen för någon vecka sedan kom en gammal bekant fram till mig, Micke. Han var hos mig tillsammans med Niklas för några år sedan och jag och Linn var riktigt lost då. Han frågade vad vi hade käkat för svampar men det sjuka var att han var minst lika väck som oss. Satt vid min dator och gjorde helsjuka grejer med rösten och pratade om saker som ingen annan än han förstod.
Micke och jag träffades även på tolvstegsbehandlingen. Jag har nog inte berättat någonting för er om den tiden på nyvy (namnet på tolvstegsbehandlingen). Hur som helst så gick vi tillsammans på tolvsteget och han var så klok i allt han delade med sig av på våra rundor; en helt annan människa än den aktiva Micke jag träffade tidigare. Han höll sig ren under hela min behandling vilket var i 3 månader.
Nu när jag träffade honom för någon vecka sedan trodde jag aldrig att han skulle känna igen mig, efter mitt viktras, hårförändring, annorlunda attityd. Men som jag alltid har påstått så syns det i ögonen. En missbrukare hittar alltid en annan missbrukare, aktiv som drogfri. Han hittade mig igen

Micke: Hej du jag måste bara fråga, visst har du gått på nyvy?
Jag: Hej! Ja precis det har jag gjort.
Micke: Jaa fan jag tyckte att jag kände igen dig asså, tyckte jag kände igen, dig.
Jag: Kände igen dig också, vi gick ju ett bra tag tillsammans på Nyvy
Micke: Mmm såå var det ja! Hur går det för dig nu?
Jag: Det går bara bra för mig, varit ren sen behandlingen
Micke: Åh fan jäävlar! Det är ju skit bra! Grattis för fan grattis!
Jag: Tack så jätte mycket. Hur har det gått för dig då?
(Jag såg på långa vägar att han var påtänd)
Micke: Joo det går bra, tar lite då och då men det funkar

Det kändes konstigt att stå mittemot och berätta hur "duktig" man har varit. Det kändes som att jag satte mig på honom och skulle spela bäst, bara för att jag sa sanningen. Jag tyckte synd om honom. Kom tillbaks i gamla tankebanor om hur det är mitt i allt kaos. Samtidigt kan vem fan som helst bli drogfri om dom bara vill, det VET jag. Den som säger att det inte går ljuger, eller så har dom helt enkelt inte tillräckligt med vilja för att palla det. Jag hade en stor fördel när jag slutade och det var mitt stöd runt omkring; min familj, psyk, beroendecentrum, jag hade egen lägenhet, skola, jag hade några drogfria vänner som jag sökte mig tillbaks till. Vissa har inte detta och jag kan verkligen förstå att det är svårare och mer krävande att sluta punda då. Men att säga att det inte går är ren och skär lögn. Allt går om man vill!

Punkt slut.

RSS 2.0