Schweizernötskakan

Jag har fått en efterfrågan om schweizernötskaksreceptet. (Jag samlade krafter hela dagen igår till att göra den, åkte till och med och handlade, men blev det någon kaka gjord? NEJ DET BLEV DET INTE)

Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min

Ingredienser

Smet
2 2 st ägg
3 3 dl socker
100 100 g mald sötmandel
1.25 1.25 dl vetemjöl
100 100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 200 g schweizernötschoklad
7 7 msk grädde
1 1 msk smör

Gör så här

1.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
3. Se till att smeten är jämn.
4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
10. Färdig att servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0