Schweizernötskakan
Jag har fått en efterfrågan om schweizernötskaksreceptet. (Jag samlade krafter hela dagen igår till att göra den, åkte till och med och handlade, men blev det någon kaka gjord? NEJ DET BLEV DET INTE)
Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smörGör så här
Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Gör så här
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
3. Se till att smeten är jämn.
4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
10. Färdig att servera.
Kommentarer
Trackback